Voor de volwassenen werken we met twee seizoenen: een zomer- en een winterseizoen. De zomertrainingen bij Ten Woude starten begin april en eindigen in oktober voor de herfstvakantie. De wintertrainingen lopen van de herfstvakantie tot en met eind maart.

Zomerseizoen
Het zomerseizoen bestaat uit 18 lesweken. De trainingen zijn op maandag tot en met donderdag in de avonduren (vanaf 19:00). De trainingen vinden plaats op de gravel- en kunstgrasbanen van Ten Woude.

Je kunt je opgeven voor de zomertrainingen via het digitale inschrijfformulier dat vanaf eind februari beschikbaar is op deze website. Het wil natuurlijk voorkomen dat er op de voor jouw beschikbare dagen geen passende trainingsgroep is. In dat geval nemen we vooraf contact met je op om de opties te bespreken. Maar om teleurstellingen te voorkomen, is het handig om je beschikbaarheid zo ruim mogelijk in te vullen.

Prijzen training & betaling zomerlessen
Incassering van het lesgeld vind plaats via zes maandelijkse incasso’s. Deze incasso’s zijn aan het begin van de maand, in de maanden mei, juni, juli, augustus, september en oktober

Studenten:
60 minuten groep van 8: 24 euro per maand
75 minuten groep van 8: 28 euro per maand

Volwassenen:
60 minuten groep van 8: 27 euro per maand
75 minuten groep van 8: 33 euro per maand

Maak kennis met Tennis:
3 lessen van 60 minuten + toernooitje: 15 euro éénmalig

Competitietraining:
7 trainingen van 60 minuten: 500 euro éénmalig per team.

Wintertraining
De wintertrainingen bij Ten Woude starten in de week na de herfstvakantie. Deze trainingen vinden plaats in de ballonhal over baan 7 & 8 of op de kunstgrasbanen.

Alle senioren hebben de keus om binnen in de ballonhal of buiten op kunstgras te trainen. Als je in de ballonhal traint, heb je de garantie dat je 18 weken lang kunt doortrainen. De laatste anderhalve week van het winterseizoen wordt er door iedereen op kunstgras getraind. De ballonhal wordt namelijk iets voor het einde van het winterseizoen verwijderd om de banen tijdig te kunnen prepareren voor het zomerseizoen.

Als je op kunstgras traint, kunnen de trainingen op een gegeven moment komen te vervallen vanwege regen, vorst en/of sneeuw. Het valt dus vooraf moeilijk te zeggen hoeveel trainingsdagen er op kunstgras zijn. We kijken daarom achteraf hoe vaak we konden trainen. Je betaalt dan alleen voor de trainingen die daadwerkelijk zijn gegeven. Let op: als je bijvoorbeeld een keertje ziek bent of door andere verplichtingen de les niet kunt volgen, is dat voor eigen risico.

Het wil natuurlijk voorkomen dat we niet precies kunnen voldoen aan uw voorkeur om binnen of buiten te trainen. Of dat er dat er op de voor u beschikbare dagen geen passende trainingsgroep is. In dat geval nemen we vooraf altijd contact met u op om de opties te bespreken.

Leden van clubs in de omgeving (die niet beschikken over een indooraccommodatie) mogen in de winter meetrainen bij Ten Woude. Het bestuur van Ten Woude vraagt dan wel 30 euro ter compensatie van het lidmaatschap. Dit bedrag komt bovenop het lesgeld en wordt door Tennisschool Heerenveen geincasseerd.

Prijzen training & betaling winterlessen
Incassering van het lesgeld voor iedereen die in de ballonhal traint, vind plaats via zes maandelijkse incasso’s. Deze incasso’s zijn in november, december, januari, februari, maart en april. Incasso van de senioren die op kunstgras trainen, vind plaats in januari en april.

Studenten:
60 minuten groep van 8 ballonhal: 33 euro per maand
75 minuten groep van 8 ballonhal: 42 euro per maand
60 minuten groep van 8 kunstgras: 8 euro per les
75 minuten groep van 8 kunstgras: 10 euro per les

Volwassenen:
60 minuten groep van 8 ballonhal: 36 euro per maand

75 minuten groep van 8 ballonhal: 45 euro per maand
60 minuten groep van 8 kunstgras: 9 euro per les
75 minuten groep van 8 kunstgras: 11 euro per les

Kleinere groepen of privéles is mogelijk in overleg met de trainers