Tennisschool Heerenveen verzorgt op het tennispark van Ten Woude alles op het gebied van training. Elke doelgroep kan bij ons terecht: van jong tot oud en van recreatief tot prestatief. We hebben zo’n 350 mensen bij ons op training. Iets meer dan de helft van die lessers is jeugd, iets minder dan de helft is senior (18+)

Net als bij veel andere tennisverenigingen werken we voor de volwassenen met twee trainingsseizoenen: een zomer- en een winterseizoen. Het zomerseizoen loopt van 1 april tot half oktober. Het winterseizoen van eind oktober tot 1 april. Voor de jeugd werken we met één seizoen dat synchroon loopt aan het schooljaar: van september tot de zomervakantie. In de zomermaanden trainen we op de gravel- en kunstgrasbanen van Ten Woude. In de wintermaanden zijn de trainingen in de rackethal naast Thialf, de ballonhal op Ten Woude (over twee gravelbanen) of op de kunstgrasbanen van Ten Woude. Tijdens de schoolvakanties (kerstvakantie, voorjaarsvakantie etc) zijn er geen trainingen.

Er is elke doordeweekse dag training van 15:00 – 22:00. De competitie is in het voorjaar (april en mei) en najaar (september en oktober). Bij het voetbal en hockey is het zo dat teams op vaste dagen training hebben. Bij het tennis zijn we iets flexibeler. Je kunt aangeven op welke dagen je beschikbaar bent. Wij kijken dan wat een passende groep is.

Voor beginnende tennissers hebben we in april een cursus Maak kennis met Tennis. Dit is een lessenreeks van 3 trainingen (plus een toernooitje) waarin je de basisvaardigheden van het spel leert. Daarna kun je beslissen of je tennis een leuke sport vind, lid wordt van de club en verder gaat met trainen. Maar je kunt natuurlijk ook tussentijds instromen. Je kunt ten alle tijden een proefles volgen (mits er een geschikte groep beschikbaar is). Het enige wat je nodig hebt is een stel sportschoenen en een sportieve outfit. Een racket hebben wij wel voor je. We kunnen je ook prima adviseren over de aanschaf van een nieuw racket. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Remmelt Bosklopper via remmelt@tennisschoolheerenveen.nl.