Bij Tennisschool Heerenveen kun je als prestatieve jeugdspeler terecht
voor cluboverstijgende trainingen. Naast tennistrainingen (groeps-, duo- en/of privétrainingen) verzorgen we ook fysieke/coördinatietrainingen, themadagen, wedstrijdprogramma’s en wedstrijdbegeleiding. Intentie is om voor elk kind een programma op maat te maken. Zo kan je bij ons terecht voor een fulltime tennispakket. Maar we kunnen ook aanvullend zijn op de trainingen die je bij je eigen vereniging volgt.

Tennistrainingen
De toptennis trainingen worden bij ons verzorgd door Pieter Vink en Jaime Eckelboom. Deze trainers hebben zelf aan de top van Nederland getennist en hebben de nodige ervaring met prestatieve spelers.

Fysieke trainingen
Binnen de tennistrainingen is er altijd een stukje loopscholing. Dat vinden we met name voor onderbouw kinderen erg belangrijk. Voor een fysiek programma op maat werken we samen met Jan Willem Koopman in Steenwijk. Hij werkt met verschillende professionele topsporters.

Wedstrijdbegeleiding
Iedereen die minstens drie keer per week bij ons traint of deelneemt aan de cluboverstijgende zaterdagtraining, krijgt wedstrijdbegeleiding tijdens toernooien. We begeleiden de Junioren Tour (brons, zilver en goud toernooien), het PJK en we zijn aanwezig bij de competitie op Ten Woude.

Zaterdagtraining
Vanaf september 2019 starten we met een cluboverstijgende zaterdagtraining. Op deze dag gaan de betere kids in Friesland samen met elkaar trainen in de categorieën oranje, groen en geel. 

Subsidie
Per seizoen wordt er vanuit het bestuur van Ten Woude een bedrag van 1500 euro beschikbaar gesteld om kinderen met een toptennis programma te ondersteunen. Hiervoor gelden de volgende criteria:

-Minimaal 4 keer per week trainen, waarvan minimaal drie keer per week bij Tennisschool Heerenveen
-Deelname aan het fysieke programma van Jan Willem Koopman
-Deelname aan de voorjaarscompetitie in een team van Ten Woude
-Deelname aan PJK en clubkampioenschappen

Het bedrag van 1500 euro wordt aan het einde van het seizoen verdeeld onder de kinderen die aan bovenstaande criteria voldoen. Het maximum bedrag dat je uit dit potje kunt krijgen, bedraagt 300 euro. 

Er is daarnaast nog een subsidiebedrag van 5000 euro beschikbaar voor iedereen die minimaal twee keer per week bij ons traint. Kijk voor de voorwaarden daarvan bij informatie jeugdtrainingen onder het kopje ‘tennislessen’. Daar vind je ook de prijzen van de verschillende trainingen.