Vanaf het seizoen 2020/2021 is de KNLTB (weer) met de instroomtraining voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar gestart. Deze trainingen zijn één maal per week gedurende een heel jaar en zijn aanvullend op de training(en) bij de eigen club. De intentie van de KNLTB met deze instroomtraining is om getalenteerde en gemotiveerde kinderen op een jonge leeftijd te ontdekken en samen met andere andere gelijkgestemde kinderen op een centrale plek te laten trainen.

Om in aanmerking te komen voor deze training kun je meedoen aan de voorspeeldag die vlak voor of vlak na de zomervakantie georganiseerd wordt. De KNLTB stuur hierover naar alle jeugdleden een mailtje. En ook wij zullen deze voorspeeldag zo goed mogelijk in de regio onder de aandacht proberen te brengen.

De instroomtraining in Heerenveen voor oranje en groen wordt gegeven door Pieter Vink. De oranje training duurt twee uur. De groen training duurt drie uur. Bij zowel oranje als groen wordt er plusminus één uur per training ingeruimd voor bewegingstraining.

De buitentrainingen (april tm juni) zijn op het park van Ten Woude. In de winterperiode (oktober t/m maart) worden de trainingen gegeven in de Rackethal te Heerenveen (naast Thialf).