Vanaf het seizoen 2020/2021 start de KNLTB (weer) met de instroomtraining voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar. Deze trainingen zijn éénmaal per week gedurende een heel jaar en zijn aanvullend op de training(en) bij de eigen club. De intentie van de KNLTB met deze instroomtraining is om getalenteerde en gemotiveerde kinderen op een jonge leeftijd te ontdekken en samen met andere andere gelijkgestemde kinderen op een centrale plek te laten trainen.

Om in aanmerking te komen voor deze training kun je meedoen aan de voorspeeldag die op 23 augustus bij Ten Woude wordt georganiseerd. De training start vervolgens rond 1 oktober en loopt door tot de zomervakantie van 2021. Gedurende het jaar zijn er 30 lesweken. Kosten voor oranje zijn 56 euro per maand en voor groen 84 euro per maand.

De instroomtraining in Heerenveen voor oranje wordt gegeven door Remmelt Bosklopper. De training voor groen wordt gegeven door Pieter Vink. De oranje training duurt twee uur. De groen training duurt drie uur. Trainingsdag is de maandag. Oranje traint van 15:00-17:00 en groen van 15:00-18:00. Bij zowel oranje als groen wordt er plusminus één uur per training ingeruimd voor bewegingstraining.

De buitentrainingen (april tm juni) zijn op het park van Ten Woude. In de winterperiode (oktober t/m maart) worden de trainingen gegeven in de Rackethal te Heerenveen (naast Thialf).