Vanaf maandag 29 maart willen we graag weer starten met de zomertrainingen. Op het moment van schrijven is het voor volwassenen niet toegestaan om met een groep van acht personen op twee banen te trainen. Een groep van vier personen op twee banen mag wel. We hebben de goede hoop dat de komende tijd de maatregelen worden versoepelt en we openen daarom gewoon de inschrijving voor groepen van acht personen. Acht personen is ook meteen het maximale aantal dat aan een groep kan deelnemen. De verwachting is namelijk dat bij de volgende versoepeling de groepsgrootte voor sporters van twee naar vier gaat. In ons geval dus maximaal vier personen per baan.

Maar wat als dat nou niet het geval is? De kans is aanwezig dat we begin april nog steeds maar met vier personen op twee banen mogen trainen. In dat geval geven we alle groepen van acht personen de mogelijkheid om met z’n vieren te trainen. Je kunt dan onderling een schema maken wie wanneer traint. De kosten voor een training liggen dan wel bijna twee keer zo hoog als bij een les met acht personen. Wie dat niet wil, hoeft hier niet aan mee te doen en hoeft dus ook niks te betalen. Je start dan pas met de betaling op het moment dat het mogelijk is om met acht man te trainen. Dit systeem hanteren we nu ook bij de wintertrainingen op Ten Woude.

En stel je nou voor dat er helemaal geen training mogelijk is omdat de maatregelen strenger zijn geworden? In dat geval hoef je niks te betalen. Je betaalt alleen voor de lessen die je afneemt. Oftewel, je loopt geen risico om te betalen voor de lessen die niet doorgaan.

Inschrijven voor de zomertraining kan tot woensdag 24 maart. In het weekend van 27/28 maart sturen we de indeling rond.

Zomertraining voor volwassenen: maximale flexibiliteit