In dit stuk proberen we zo duidelijk mogelijk aan te geven wat wel en niet kan rondom corona. De situatie verandert zo’n beetje om de twee weken wat het lastig maakt om constant up-to-date te blijven. Via de mail houden we onze lessers daarom goed op de hoogte als zaken veranderen. Mocht je vragen hebben kun je altijd contact opnemen met Remmelt Bosklopper via remmelt@tennisschoolheerenveen.nl

De jeugd mag zonder groepsgrootte beperkingen doortrainen. Enige beperking is dat we niet indoor mogen trainen. Gelukkig kunnen we bijna alle trainingen nu op de kunstgrasbanen van Ten Woude geven.

Jeugd die de winter in de rackethal traint
Deze categorie spelers heeft een jaarprogramma van 36 weken. In dit jaarprogramma is aan het einde van het seizoen 3 a 4 weken inhaalruimte opgenomen om gemiste lessen op te vangen. Daarnaast hebben we de voorjaars- en meivakantie en eventueel zelfs het begin van de zomervakantie om lessen in te halen.

Jeugd die in de winter buiten op Ten Woude traint
Deze categorie spelers heeft een jaarprogramma van 30 weken, 6 trainingsweken minder dan de kinderen die in de winter in de hal trainen. In de winter vallen er namelijk regelmatig lessen uit vanwege de weersomstandigheden. Zo lang het weer goed is en er genoeg banen beschikbaar zijn, kunnen deze groepen gewoon doorgaan

Volwassenen met een jaarprogramma
Deze groep spelers kan momenteel niet trainen. Net als de jeugd heeft deze categorie spelers 36 lesweken in het jaar. Momenteel vervallen flink wat trainingsweken. Maar met de inhaalweken aan het einde van het seizoen en de vakanties schatten we momenteel in dat we de 36 weken dit seizoen gaan halen. Het lesgeld loopt daarom ook door. Mocht einde seizoen blijken dat we de 36 weken niet gehaald hebben, dan krijgt iedereen naar rato lesgeld terug.

Voor alle lessers met een jaarprogramma geldt dat we einde seizoen kijken of we wat kunnen betekenen in de trant van extra lessen of eventueel zelfs minder lesgeld omdat de binnenlessen nu niet doorgaan maar er wel huur van de rackethal in het lesgeld zit. Einde seizoen hebben we een goed overzicht en zal daar meer nieuws over komen.

Volwassenen die in de winter in de rackethal trainen (zonder jaarprogramma)
In de week voor de kerstvakantie ging de rackethal dicht en kon er niet meer getraind worden. Ook qua groepsgrootte kan een groep van 8 personen niet meer. De verwachting is dat er tot april (start zomerseizoen) niet meer binnen getraind kan worden in groepen van acht personen. We zijn daarom gestopt met het innen van het lesgeld. Lessers hoeven alleen te betalen voor de trainingen die ze daadwerkelijk hebben gehad. Mocht het bijvoorbeeld in maart weer mogelijk zijn om binnen te gaan trainen in groepen van acht, dan zullen we dat zeker weer gaan doen!

Volwassenen die in de winter buiten op Ten Woude trainen
Volwassenen mogen met vier man op twee buitenbanen trainen. In verband met de avondklok en de beperkte beschikbaarheid van de banen is alleen het lesuur tussen 19:00-20:00 beschikbaar voor één lesgroep. Dit betekent dat de meerderheid van de groepen momenteel niet kan trainen. Op het moment dat het kan, zullen we weer opschalen naar meer tijdstippen en ‘normale’ groepen van acht personen. Zo lang je niet kunt trainen, hoef je ook niks te betalen.

Wil je beginnen met tennis?
Als je onder de 18 jaar bent, is er altijd wel een groepje waar je een keer een proefles bij kunt doen om te kijken of je tennis leuk vind. Ten Woude is de vereniging met de meeste jeugdleden van Friesland. En er zijn geen beperkingen qua coronamaatregelen voor jeugdspelers.

We hebben ook voor volwassenen alle niveaus in huis: van speelsterkte 2 tot 9. Maar instromen bij de trainingen is voor volwassenen momenteel helaas niet mogelijk. We hopen bij de start van het zomerseizoen (begin april) weer een beginnersgroep of zelfs meerdere beginnersgroepen (Maak kennis met Tennis) op te starten. En we hopen dan ook onze reguliere zomertraining weer op te starten. Maar of het dan al mogelijk is om met acht personen te gaan trainen, is nu nog niet duidelijk. In maart zullen we meer duidelijkheid geven via deze website over de opzet van de zomertrainingen.

Tennisles & corona: wat kan er wel en wat mag momenteel niet