Update zondag 15 maart 21:10

Vanmiddag heeft het kabinet een aantal maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het corona-virus te beperken. Één van die maatregelen is dat sportclubs per direct hun deuren moeten sluiten tot in ieder geval 6 april. Dat betekent dat we de komende drie weken geen tennistrainingen gaan verzorgen. Ook gaan de clubkampioenschappen van 30 maart tm 3 april niet door. Of we 6 april weer van start kunnen gaan is nu nog koffiedik kijken. Voor onze verschillende doelgroepen zetten we de zaken hieronder op een rijtje:

Jaarprogramma
Al onze kids en onze prestatieve volwassenen hebben een jaarprogramma dat synchroon loopt aan het schooljaar. Dit programma heeft 34 lesweken met in de maand juni ruimte voor inhaallessen. Zie voor het exacte schema onder het kopje ‘tennislessen’. Omdat we tot nu toe nauwelijks uitval van lessen hadden, kunnen we de gemiste lessen van de komende periode in juni inhalen. We hebben nu ook nog twee weken meivakantie in de planning. Dit kunnen we eventueel inkorten tot de officiële één week, mocht dat nodig blijken.

Wintertraining volwassenen
Vrijdag 27 maart zou de laatste lesdag zijn voor de volwassenen die aan de wintertraining meedoen op Ten Woude. De laatste twee weken van de wintertraining komen nu dus te vervallen.

Zomertraining volwassenen Ten Woude
Maandag 30 maart stond de start van het zomerseizoen gepland. Vanzelfsprekend stellen we dit nu uit. We hopen dat we een week later op maandag 6 april wel los kunnen. We houden iedereen hierover de komende periode op de hoogte.

Zomertraining Oranjewoud
Op 30 maart zouden we voor het eerst de trainingen bij TV Oranjewoud gaan verzorgen. Voor Oranjewoud geldt ook dat we later gaan starten. We houden iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen.

Maak kennis met Tennis
Op dinsdag 17 maart zouden we een mega tennisclinic gaan geven aan 350 kinderen uit groep 3 en 4 van verschillende basisscholen. Hieruit komen altijd veel aanmeldingen voor MKMT. Nu deze dag niet doorgaat, gaat het aantal aanmeldingen een stuk lager zijn. Of we nu volle groepen kunnen maken, is nog maar de vraag. Het is nu nog niet duidelijk of we met MKMT starten op het moment dat er weer getraind kan worden. Het is goed mogelijk dat we na de meivakantie hier pas mee starten.

Cluboverstijgende trainingen op zaterdag
De trainingen van 21 en 4 april komen te vervallen. We gaan bekijken of we deze twee trainingen gaan inhalen of dat ze definitief komen te vervallen.

______________________________________________________________________________

Bericht van vrijdag 13 maart 11:00

Nu het coronavirus ook in Nederland is opgedoken, ontvangen we vanzelfsprekend vragen over onze evenementen en trainingen.

Het RIVM heeft de nodige maatregelen afgekondigd en de KNLTB heeft dit vertaald naar een advies voor de tennissport. Dit advies houdt in dat alle evenementen t/m 31 maart worden afgelast. Bij ons betekent dit dat de clubkampioenschappen in de week van 30 maart t/m 3 april niet doorgaan. De start van de rood en oranje competitie gaat niet door. En ook de tennispromotie die we op dinsdag 17 maart in de rackethal hadden gepland voor 350 kinderen uit groep 3 en 4 van Heerenveense basisscholen komt te vervallen.

Trainingen
De trainingen kunnen vooralsnog doorgaan. Vanuit de KNLTB wordt aangegeven een maximum van 4 spelers per baan te hanteren. Dit betekent dat een groep van 8 op twee banen ook door kan gaan. We vragen iedereen wel om de huidige hygiënevoorschriften in acht te nemen. Voor het tennis betekent dit: geen handen geven, alleen je eigen bidon gebruiken, regelmatig handen wassen, eventueel hoesten en niesen in de binnenkant van je elleboog. En als je je niet helemaal fit voelt of een beetje verkouden, graag niet naar de training komen.

We houden de situatie nauwlettend in de gaten en zullen zo nodig met een nieuwe update komen als de situatie daar om vraagt.