Ben je benieuwd of tennis een leuke sport is? Heb je al een keertje getennist, maar wil je nu een paar echte tennislessen? Geef je dan nu op voor Maak Kennis Met Tennis bij Tennisvereniging Ten Woude. Je krijgt 3 tennislessen van 60 minuten, waarna je mee kan doen aan een echt tennistoernooitje met alle andere maak kennis met tennissers. Dit voor slechts 15 euro. Voor een tennisracket wordt gezorgd en je hoeft nog geen lid te worden van de tennisvereniging. Na de 3 lessen en het toernooitje mag je zelf weten of je verder gaat met tennis of niet.

De lessen beginnen in de week van 1 april. Het toernooitje is op donderdag 18 april. Via het inschrijfformulier zomertraining (te vinden onder kopje tennislessen) kun je je aanmelden. Je kunt daar ook aangeven op welke dagen je beschikbaar bent. Probeer dit zo ruim mogelijk in te vullen. Wij gaan vervolgens kijken op welke dag we je het beste kunnen indelen. De dag en tijd waarop de training plaats vindt, zal eind maart via de website van Tennisschool Heerenveen kenbaar worden gemaakt. Lesgroepen bestaan uit 6 tot 10 personen.

Vervolg Maak Kennis met Tennis
Na afloop van de proeflessen is de grote vraag: Vind je het leuk om door te gaan met tennis? Wil je lid worden van de tennisclub en doorgaan met trainen? Iedereen die na de proeflessen doorgaat, bieden wij de mogelijkheid aan om aan te sluiten bij de zomertrainingen. De vervolglessen starten op maandag 6 mei (na de meivakantie). De kosten voor de tennistraining zijn te vinden op de pagina ‘informatie zomertraining’. Je start begin juni pas met de incasso betaling. 

Voor de jeugd geldt dat je na de zomervakantie in principe automatisch aansluit bij de tenniscompetitie. Je krijgt je eigen competitieteam met trainingsgenootjes. Tot die tijd kun je overigens ook meedoen aan een aantal leuke clubevenementen.

Je moet nu ook zorgen dat je je inschrijft als lid van Ten Woude. Dit betekent dat je altijd vrij mag spelen op het tennispark en dat je mee kunt doen aan toernooien en evenementen (ook van andere verenigingen). Opgave voor het vervolg op maak kennis met Tennis kan op de volgende wijze:

1) Stuur een mail naar training@tenwoude.nl dat je door wilt gaan met tennis. Vermeld hierbij de volgende gegevens: naam lesser, hoe vaak per week je wilt trainen & welke dagen/tijden je beschikbaar bent (het kan namelijk zijn dat we groepen gaan samenvoegen) en eventueel bij wie je in de groep wilt.

2) Je moet lid worden bij de club. Ga daarvoor naar http://tenwoude.nl/lidmaatschap/. Klik aan: vervolg op maak kennis met tennis. Het eerste jaar betaal je een gereduceerd bedrag van 35 euro (jeugd) of 60 euro (volwassenen) contributie en 20 euro entreegeld aan Ten Woude. Vanaf het volgende jaar betaal je de normale lidmaatschapskosten, tenzij je voor 1 december je lidmaatschap opzegt.

Het is handig om een racket voor jezelf aan te schaffen. Zeker als je ook naast de training een keer wilt gaan tennissen. Maar als je in eerste instantie nog gebruik wilt maken van de rackets bij ons op de club is dat ook geen probleem. Vraag even aan de tennisleraar welke maat/gewicht racket je nodig hebt. Vervolgens kun je via de tennisleraar (of zelf) een racket kopen. 

tennis kids  shapeimage_1 bam